De clown vervult mij met de ander terwijl hij mijn eigen identiteit ontwikkelt.

Clowns week in Frankrijk, 21 - 28 juli 2019

Training “Neus voor de zorg”

Een week opleiding clown spelen in ziekenhuizen en zorg instellingen in Frankrijk, van 21 tot 28 juli 2019. Spelen voor kinderen en volwassenen die zorg en aandacht nodig hebben is niet alleen een fantastisch cadeau voor hen maar ook voor jezelf!

Clown spelen in de zorg vraagt specifieke vaardigheden en improvisatietalent. Observeren, contact maken, afstemmen, omgaan met wat er is zijn de basis voor de ontmoeting met de patiënt en de mensen in zijn omgeving. Er wordt gespeeld met iedereen die daar is. Afstemming van de improvisatie op meerdere niveaus tegelijkertijd is hierbij essentieel.

Programma

Wat brengt deze reis je?

Tijdens deze week richten wij ons op deze zoektocht, je gaat kennis maken met de principes en de verschillende facetten van dit bijzondere vak. Naast de eisen van deze specifieke doelgroepen, reflecteert dit natuurlijk ook op de ontwikkeling van je clowns personage en spel.  We gebruiken een breed spectrum van de clowns techniek zoals ontspanningsoefeningen, improvisatie, fysiek oefeningen en non-verbale communicatie. Ook spelen met stem, klanken, en muzikaliteit maken hier onderdeel vanuit.  Via rolspelen met echte situaties uit de praktijk van de zorg ga je beide kanten ervaren, die van de clown en die van de patiënt.
  • Leren de speel omgeving te observeren en aan te passen
  • Leren afstemmen met publiek
  • Leren grenzen aan te voelen, te respecteren en eventueel te verleggen
  • Meer zelf vertrouwen in het publiek
  • Meer durf om risico’s te nemen
  • Meer expressie en creativiteit
  • Meer ontspannen omgaan met het onverwachte

De training en activiteiten vinden plaats van maandag t/m zaterdag ‘s ochtends en ‘s middags. Twee middagen zijn vrij voor privé-uitstapjes. We nemen contact met lokale instellingen om een middag praktijk te organiseren.

En natuurlijk is er deze week ook ruimte voor vakantie in een prachtige Franse omgeving in La Boissière, relaxen aan het zwembad of voor wandelingen in de prachtige omgeving.

Waar gebeurt het?

Samen het Franse landschap ontdekken

‘Bienvenue en Corrèze , le pays de la gastronomie et de la douceur de vivre’
In een van de mooiste regio’s van Frankrijk gaan wij een heerlijke vakantieweek doorbrengen in het creatieve centrum La Boissière. Dit is gelegen in het karakteristieke dorpje Ayen op de grens van Corrèze en Dordogne. Dit centrum beschikt over een gezellig hotel met zwembad en een typisch Franse keuken om jezelf na de cursus heerlijk te laten verwennen.

De omgeving is rijk aan toeristische bezienswaardigheden zoals tal van grotten, Rocamadour, Collonges-la-Rouge, Chateau de Hautefort, Les jardins de Colette, Saint Robert etc en tal van wandel en fiets routes

U logeert bij het creatieve centrum La Boissière, dat is een sfeervol klein hotel met zwembad in een karakteristiek gerestaureerd huis, gesitueerd tegen een heuvel. Daar genieten we van een typisch Franse sfeer, en een heerlijke keuken te midden van rust en comfort. Hier worden ook de workshops gegeven.
De arrangementen zijn afhankelijk van de graad van comfort van de kamer, half of vol pension, of het een 6 daags of 7-daags arrangement betreft en of u alleen of met meerdere personen op een kamer wilt verblijven.

Voor alle arrangementen van La Boissière: www.laboissiere.com. Voor de reservering van het hotel willen wij graag helpen. Wacht niet te lang want de reservering van uw kamer gaat pas in na boeking en het is een gezellig, maar wel klein hotel met 7 kamers.

U kunt ook zelf je verblijf elders organiseren – op een camping of in een B&B of in een vakantie woning in de buurt. Neem contact met ons als u eventueel informatie wilt hebben over de mogelijkheden in de regio.

Voor meer informatie of inschrijving neem even contact met mij op.

U betaalt apart voor de cursus en voor eventuele verblijfskosten.

Kosten cursus, per week:

  • Clownerie € 395

Kosten overnachting en verblijf:

Afhankelijk van het te kiezen arrangement

Meer informatie?

Voor meer informatie over tarieven en condities, neem vrijblijvend contact op met Laurence. Telefonisch via +316-39492798 of per mail via info@clowninside.com.