De clown vervult mij met de ander terwijl hij mijn eigen identiteit ontwikkelt.

Clowns verdiepings week bij Savita in Winterberg 24 t/m 31 juli 2022

Training “Neus voor de zorg”

Zomervakantie voor de clown!

Een inspirerende combinatie van vakantie en verdieping, voor de clown en de speler achter de rode neus!

Een week training, om je clowns fantasie, je clowns personage, je clowns spelvrijheid en durf te verrijken. En voor je als speler te reflecteren, te relaxen, en met anderen je passie te beleven.

Op zoek naar verbreding en verdieping in alle facetten van het spelen met de grote diversiteit van doelgroepen in de zorg. Een prachtige gelegenheid om je kennis en ervaring te delen en te versterken.

We gaan weer naar de prachtige locatie van Savita, voor het clowns zomer college! In Winterberg (in Duistland op 260 km van Eindhoven), Midden in de natuur, en lekker dichtbij!

Clown spelen in de zorg vraagt specifieke vaardigheden en improvisatietalent. Observeren, contact maken, afstemmen, omgaan met wat er is zijn de basis voor de ontmoeting met de patiënt en de mensen in zijn omgeving. Er wordt gespeeld met iedereen die daar is. Afstemming van de improvisatie op meerdere niveaus tegelijk is hierbij essentieel.

Dit week programma is gericht op clowns met al wat vlieguren of clowns die basis clownerie cursussen hebben gevolgd. Als je hierover vragen hebt neem gerust telefonisch contact met me.

Programma

Wat brengt deze reis je?

Tijdens deze week richten wij ons op deze zoektocht in een mooi trainingsprogramma. Je gaat kennis maken met (of je verbreden in)  de principes en de verschillende facetten van dit bijzondere vak. Naast de eisen van deze specifieke doelgroepen, reflecteert dit natuurlijk ook op de ontwikkeling van je clowns personage en spel.  We gebruiken een breed spectrum van de clowns techniek zoals ontspanningsoefeningen, improvisatie, fysieke oefeningen en non-verbale communicatie. Ook spelen met stem, klanken, en muzikaliteit maken hier onderdeel vanuit.  Via rolspelen met echte situaties uit de praktijk van de zorg ga je beide kanten ervaren, die van de clown en die van de patiënt.

We gaan niet in zorginstellingen spelen maar wel met de clowns groep samen een mooi straattheater ervaring beleven in de stad, met echte publiek!

  • Leren de speel omgeving te observeren en aan te passen
  • Leren afstemmen met publiek
  • Leren grenzen aan te voelen, te respecteren en eventueel te verleggen
  • Meer zelf vertrouwen in het publiek
  • Meer durf om risico’s te nemen
  • Meer expressie en creativiteit
  • Meer ontspannen omgaan met het onverwachte

De training en activiteiten vinden plaats van maandag t/m zaterdag ‘s ochtends en ‘s middags. Twee middagen zijn vrij voor privé-uitstapjes.

En natuurlijk is er deze week ook ruimte voor vakantie in de prachtige omgeving van Savita voor wandelingen of toeristische uitstapjes.

Waar gebeurt het?

Genieten van de prachtige accomodatie bij Savita

Op de prachtige accommodatie van de Nedelandse woon- en werkgemeenschap Savita, gelegen in Winterberg-Niedersfeld in Duitsland op slecht 260 km van Eindhoven. Savita beschikt over 69 grote en kleine 1-persoonskamers, alle met eigen douche, toilet en met tuin of balkon.
U logeert in de accomodatie van Savita, dat is een sfeervol gerestaureerd vakbondsgebouw, met een prachtige tuin en talrijke faciliteiten, gesitueerd tegen een heuvel.

Hier worden ook de workshops gegeven.

Het arrangement omvat 7 overnachtingen in een grote of kleine 1-persoonskamer, inclusief alle maaltijden (drankjes zijn voor eigen rekening).

Verder is ook de cursusbegeleiding voor 7 dagen inbegrepen in de prijs.

Voor meer informatie of inschrijving neem even contact met mij op.

U betaalt een totaal bedrag voor de cursus begeleiding en voor logies en verblijfskosten: € 745

Kosten cursus, per week:

  • Clownerie € 395

Kosten overnachting en verblijf:  € 350

Summer clowns college

Meer informatie?

Voor meer informatie over tarieven en condities, neem vrijblijvend contact op met Laurence. Telefonisch via +316-39492798 of per mail via info@clowninside.com.