De helende kracht van de clown voor Bosnië

Clown inside

Jaarlijkse Clowns reis naar Bosnië 

Elk jaar vliegen de clowns naar Bosnië!

Sinds 2013, reis ik jaarlijks dankzij stichting Out Of Area, met een groep clowns voor de zorg naar Bosnië. We bieden clowns bezoeken bij verschillende zorginstellingen, weeshuizen en vluchtelingenkampen.

Clowninside

Hartelijk dank Anée Cossé van Out of Area die het hele programma en logistiek tot in de puntjes voor ons regelt! En elk jaar start voor ons weer een nieuw avontuur!

Voor /met hoeveel kwetsbare mensen, kinderen en volwassenen, spelen we elk jaar? Het is onmogelijk om dat te zeggen! Heel veel dus!

Wat mooi is dat we vaak vertrouwde bekende locaties bezoeken, waar we een band met de staf en cliënten hebben gesmeed. Naast het spelen mogen we ook workshops geven aan zorgprofessionals. Een extra gelegenheid om meer met elkaar te delen, om hun werk en uitdagingen te horen en samen te onderzoeken wat ze van ons clownsvak kunnen gebruiken. Een moment om elkaar te inspireren!

Wat een heerlijke, warme, jaarlijkse douche van mooie ontmoetingen, magische clowns momentjes, speelse contactenbubbeltjes. Ook bijzonder om bij iedere locatie de patiënten, bewoners, vluchtelingen met elkaar te verbinden, grote feestjes samen op te bouwen, in alle maten en kleuren. De afstand tussen de mensen op een speelse manier weer verkleinen! Hoe mooi en soepel gaat het samenwerken, samen leren, samen delen, elkaar inspireren, ook voor ons als clowns.

Een rijke ervaring om zo’n grote diversiteit aan doelgroepen in de zorg te ontmoeten, en ook in de vluchtelingenkampen en gewoon op straat.

Het vraagt van iedere clown, een goede dosis durf, zelfdiscipline, concentratie, acceptatie, luchtigheid, mentale en fysieke energie, fantasie en nog meer om samen met 12 clowns een eenheid te vormen en te improviseren in het moment! We zijn ontzettend trots dat het ons lukt!

Ik ben en blijf op mijn kleine idealistische wolkje van hoop dat vrede, mededogen en menselijke intelligentie eindelijk zullen zegevieren over oorlog, ellende, onrecht en onverschilligheid. Waar je in gelooft, kan waar worden toch?

En als ik een dromer ben, laat me dan nog even dromen!

 

 

 

 

Meer informatie?

Voor meer informatie over tarieven en condities, neem vrijblijvend contact op met Laurence. Telefonisch via +316-39492798 of per mail via info@clowninside.com.