Hoe je ook over het migratie probleem mag denken, kinderen hebben er niet om gevraagd

Clown op reis in Lesbos

Libanon

Drie clowns weer in actie voor vluchtelingen in 2019 !

Iedereen heeft gehoord over het massale aantal vluchtelingen die  vooral uit oorlogsgebieden in het Midden-Oosten en Afrika komen.  Hoe je ook  over het migratie probleem mag denken, kinderen hebben er niet om gevraagd. Daarom ben ik in 2016 begonnen met andere clowns vrienden om  minimaal een keer per jaar naar Griekenland te reizen.  Samen spelen we in vluchtelingenkampen, in squats of  op straat … overal waar vluchtelingen kinderen zijn te vinden.

Elk jaar kijken we terug op een indrukwekkende reis. Zoveel mooie ontmoetingen met kinderen en volwassenen in de kampen in de straten en op pleinen. De situatie voor de mensen is zeer kritisch en wordt jaar op jaar erger!  Het machteloos afwachten voor een vergunning, vaak in bittere armoede zonder privacy en vaak in onveilige omgevingen zoals overvol kampen.

Het is bijzonder om zo veel verschillende nationaliteiten te ontmoeten! We treffen mensen uit Syrië, Afghanistan (veel), Irak, Iran, Jemen, Bangladesh, Kongo, Koerdistan, Palestina, Marokko en Algerije. Ook de hoeveelheid vrijwilligers die we tegenkomen is enorm hartverwarmend.

Waar we ook komen, ontvangen we zo veel warmte en liefde. Zoveel openheid, humor en nieuwsgierigheid! De wisselwerking tussen ons en de ‘ander’ is altijd heel bijzonder.

Kinderen hebben  behoefte aan spelen, verbinding als groep, erkenning voor wie ze zijn en wat ze kunnen. We kunnen hen dat geven door gebruik te maken van spel, zang, muziek, klank, beweging en dat allemaal met heel veel aandacht en liefde. We geven ook theater- en clownstraining sessies aan jong volwassenen.

In maart 2019, vertrek ik met Jet Croijmans en Jack Chorus naar Libanon dat bijna 2 miljoen vluchtelingen opvangt. Het land herbergt per hoofd van de bevolking de meeste vluchtelingen ter wereld. Deze reis wordt gerealiseerd in nauwe samenwerking met de stichting URDA die vanaf 2012 in Libanon actief is.

In deze video een mooie impressie

clowns reizen

Meer informatie?

Voor meer informatie over tarieven en condities, neem vrijblijvend contact op met Laurence. Telefonisch via +316-39492798 of per mail via info@clowninside.com.