Spelen is leren…

Clownerie/improvisatie workshops

Voor particulier, scholen en BSO’s

Clown Holala geeft workshops voor kinderen om hun creativiteit te stimuleren, om ze te leren op een spontane manier met andere kinderen om te gaan en vooral om te lachen en plezier te hebben.  Ik gebruik basis  theater en clownerie improvisatie technieken, stem en muzikalitei , fysiek en dans opdrachten en oefeningen .

De clown is een luchtig, naïef en liefdevol personage, die nieuwsgierig en avontuurlijk is en de wereld ontdekt zonder oordelen, zonder verleden of toekomst. In een veilige en creatieve sfeer worden kinderen met humor en respect uitgenodigd om mee te spelen in groep of duo’s oefeningen en improvisaties.

De workshop

Stimuleren van fantasie, nieuwsgierigheid en creativiteit

In de oefeningen ervaren ze verschillende emoties door te experimenteren met zang, dans en bewegingstheater. Ook ontdekken ze hoe je op allerlei manieren muziek kan maken met je lichaam. Het doel is om kinderen in een veilige en plezierige omgeving tot rust te laten komen en hun fantasie, nieuwsgierigheid en creativiteit te stimuleren.

Door de kinderen aan te moedigen om op eigen benen te staan, zich op hun eigen gevoelens te concentreren en om hen te laten ervaren hoe prachtig ze zijn, durven ze zichzelf te laten zien. De clowneske komedie is ook een mooie en spontane manier om samen dingen te doen, tegelijkertijd worden ook concentratie, motoriek en sociaal gedrag te ontwikkeld.

Tijd en ruimte

De opbouw van de workshop is zodanig dat de kinderen tijd en ruimte krijgen om rustig in hun spel te komen.

  • Creëren van een veilige en relaxte sfeer
  • Oefeningen en improvisaties met clowns kleren en de rode neus op
  • Acts spelen voor en met de groep

Basiselementen van de workshops zijn:

  • Durf jezelf te laten zien, kijk en luister naar anderen zonder oordeel.
  • Speel met emoties, associaties, fantasie, dans, zang, verhalen vertellen, verkleedkleren.

Meer informatie?

Voor meer informatie over tarieven en condities, neem vrijblijvend contact op met Laurence. Telefonisch via +316-39492798 of per mail via info@clowninside.com.