Als je los laat, heb je twee handen vrij.

Clownerie als trainingsmiddel

Voor zorginstellingen en bedrijven

Meer en meer bedrijven en instellingen zijn op zoek naar andere vormen van trainingen waar inspiratie en creativiteit centraal staat. Misschien omdat bedrijven steeds vaker ervaren dat succes wordt bepaald ook door de creativiteit en het aanpassingsvermogen van hun personeel op alle niveaus.

De motivatie en betrokkenheid van de werknemer kunnen niet meer alleen zonder een constante persoonlijke ontwikkeling en teams ontwikkeling

Clownerie als trainingsmiddel gaat verder dan klassieke trainingen omdat de clown zich verbindt met zijn eigen emoties en ook die van de ander. Clownerie combineert op een speelse manier het durven nemen van risico’s, persoonlijke groei, het echt contact maken en bewuste communicatie met de ander.

De training

Waarom is clownerie een effectieve inspiratie voor bedrijven en instellingen?

Omdat de clown bestaat door altijd ‘Ja en’ te zeggen, nieuwsgierig uit zijn comfortzone te stappen, en door met humor en plezier om te gaan met alle situaties. Daarvoor wordt in elke training een open, relaxte en veilige sfeer gecreëerd met een goede balans tussen speelse oefeningen en momenten van reflectie en intervisie.  De oefeningen worden afgestemd op concrete praktijksituaties waarin we de clowns logica kunnen ervaren en op een andere meer relativerende manier naar de situatie te kijken.
Voor ieder die meer positieve impact wil creëren in het contact met cliënten maar daarvoor tegenwoordig vaak minder tijd heeft bv. verzorgsters, hulpverleners, activiteit-begeleiders, speciaal onderwijspersoneel, teamleaders, vrijwilligers etc.
Klantenservice personeel, Accountmanagers, change managers, teambuilding, presentatie, communicatie etc.

De clowns' grootste talenten zijn:

Luisteren naar de ander en zichzelf, controle los kunnen laten, situaties accepteren en relativeren, zich kunnen aanpassen, improviseren, positieve energie creëren, verbinden, stimuleren, uitnodigen, risico durven nemen, vertrouwen geven aan de ander.

Meer informatie

Met meer dan 20 jaar ervaring in Sales & Marketing bij een Nederlandse multinational, en een lange ervaring als clown “ tous terrains” voor de zorg, en een passie voor de beide werelden, wil ik graag met jou in contact komen om te zien wat jouw behoeften en mogelijkheden zijn!

Meer informatie?

Voor meer informatie over tarieven en condities, neem vrijblijvend contact op met Laurence. Telefonisch via +316-39492798 of per mail via info@clowninside.com.